Dagbesteding

Wanneer je voor je 65e te maken krijgt met dementie, sta je nog middenin het leven. Waarschijnlijk ben je nog gewoon aan het werk en misschien heb je zelfs nog jonge kinderen. Werken met een beginnende dementie is vaak nog mogelijk. Op een gegeven moment komt er een fase waarin het uitoefenen van je werk moeilijker wordt. En je samen met je gezin na moet gaan denken over wat voor jou een goede daginvulling is als je niet meer werkt.
Voor jonge mensen met dementie is er, veel meer dan bij ouderen, de behoefte om na het stoppen met werken een bijdrage aan de maatschappij te blijven leveren. Kort gezegd: er bij blijven horen en er toe doen.

Wat een passende daginvulling is, is voor iedereen heel individueel. Hoe mensen met dementie hun dag invullen is dan ook heel verschillend. Gezinnen, ondersteund door kinderen, buren, familie en/of vrienden kunnen zo creatief zijn in het zo organiseren van jouw daginvulling dat je zo lang mogelijk door kunt gaan met het leven zoals je dat gewend was, met bezigheden die bij jou passen.

Vaak wordt dit gecombineerd met deelnemen aan een professionele vorm van dagbesteding, zoals een zorgboerderij of dagbesteding georganiseerd door een instelling.

Bij je casemanager kun je informeren of er voor jou een zorgboerderij of een dagbesteding in de buurt is die past bij jouw specifieke behoeften, en met kennis over dementie op jonge leeftijd.

Links van de blauwe balk kunt je direct doorklikken naar vormen van professionele dagbesteding in jouw regio.

Mijzelf