Welkom op de site www.jongdementerend.nl

Deze site is een initiatief van Alzheimer Nederland afdeling Groningen, Friesland en Drenthe. De informatie over contactgroepen/lotgenotencontact en wonen zijn dan ook alleen voor deze drie provincies vermeld. 

Deze website gaat per 1 januari 2019 uit de lucht!

De informatie over dementie op jonge leeftijd kunt u nu ook al vinden op https://www.kcdementieopjongeleeftijd.nl/

Casemanagement belangrijk om zo lang mogelijk thuis te kunnen wonen. U heeft er recht op!

Uit een in 2016 gehouden onderzoek blijkt dat de helft van de mantelzorgers/mensen met dementie nooit is gewezen op het RECHT op ondersteuning door een casemanager. 

Een casemanager is een onafhankelijke en vaste begeleider die iemand met dementie en zijn/haar naasten met raad en daad ter zijde staat. U kunt een beroep doen op een casemanager vanaf het vermoeden van dementie of na een diagnose. Casemanagement loopt door tot het overlijden of enkel maanden na verpleeghuisopname. Een casemanager informeert, begeleidt, denkt mee, adviseert, regelt zorg en helpt keuzes te maken. Zo helpt de casemanager om te gaan met de ziekte en de gevolgen van dementie in het dagelijkse leven. Een casemanager biedt hulp bij het vinden van passende oplossingen bij steeds opnieuw veranderende situaties.
 
Uw huisarts kan voor jonge mensen met dementie zorgen voor een juiste aanmelding voor een casemanager. 

 

Privacyverklaring

Er wordt gewerkt aan een privacyverklaring. Wanneer u belt of het contactformulier stuurt, geeft u daarmee automatisch toestemming om uw gegevens te registreren en te delen met medewerkers die bij de beantwoording van uw vraag betrokken worden, tenzij u duidelijk aangeeft dat niet te willen. Deze medewerkers zijn in dienst bij zorgorganisaties. Met uw persoonlijke gegevens zal zorgvuldig worden omgegaan.

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Steunpunt Dementie op jonge leeftijd

Een zichtbaar en laagdrempelig Steunpunt voor vragen van clienten, mantelzorgers en professionals rondom jonge mensen met dementie in Groningen, Friesland en Drenthe. Dat was de uitkomst van een discussie op de themadag van 20 november 2014 voor professionals. Inmiddels is het Steunpunt operationeel. Klik op het logo om naar het Steunpunt te gaan.